Balerinke, ki jih bomo nosile to pomlad


Balerinke so v zadnjih nekaj letih postale izredno popularna vrsta obutve, katero so za svojo vzele tudi največje modne hiše, kot sta Roger Vivier in Valentino. Balerinke imamo rade, ker so udobne, ker se v njih lahko prosto gibljemo in ker so preprosto ljubke. Hkrati so tudi enostavne za kombiniranje tako s casual kot bolj elegantnimi oblačili. Vsestranske torej!

Za razliko od začetnih modelov, ki so bili res podobni baletnim copatom, se trendi v zadnjem času nagibajo k bolj dovršenim dizajnom, balerinke so trše in zato še bolj primerne za vsakdanjo uporabo. Poleg tega je trend, da so mnogokrat okrašene s kamenčki, neti ali drugimi dodatki, na voljo so v metaličnih barvah, žametu ali mehkem semišu. Iz klasične oblike so se razvili bolj komplicirani dizajni, ki že mejijo na mokasine ali celo sandale.

To pomlad in poletje bomo nosile balerinke, ki imajo zanimive izreze, bodisi pri strani, bodisi kot dekorativen zaključek samega čevlja. Balerinka je dobila obliko koničastega sandala, ki je zaprt spredaj in pri peti. Barve bodo letos zelo nežne, od pastelnih do srebrno svetlečih. Še vedno je modna večna črna barva in pa vzorci, kot so leopardji kožuh, škotski karo, cvetlični potiski in kačja koža.

Za vas smo pobrskali po spletnih trgovinah in našli balerinke, ki bodo letos še posebej trendi!

balerinkeod zgoraj levo: Balerinke s kamenčki, Dune 94€ | Balerinke v srebrni barvi, Accessorize 48€ | Modre balerinke v kačjem vzorcu, Accessorize 30€ | Balerinke z debelim podplatom, Zara 55€ | Špičaste balerinke z izrezi, Nelly 24€ | Balerinke v prelivajočih se barvah, Marc by Marc Jacobs 255€ | Ljubke roza balerinke, Boden 120€

foto: Katelyn Kenderdine, polyvore

CLOSE
CLOSE
%d bloggers like this: