Denarnice za vse okuse


Pri izbiri denarnice imamo ljudje navadno zelo različne želje in okuse. Nekaterim so všeč potiskane, enobarvne, barvite, z vzorci ali brez, spet drugim pa preproste v naravnih odtenkih. Seveda barva ni edini atribut, ki definira lastnosti temveč je ena izmed pomembnejših stvari material iz katerega je izdelana (usnje, tekstil, poliestrski in drugi umetni materiali itd.). Ravno material določa življenjsko dobo, kajti sčasoma se le-te obrabijo in so na nek način potrošen material.

Pomembna je tudi njena prostornost in velikost, saj je le od te odvisna količina spravljene vsebine (kartice, gotovina, kovanci, vizitke in podobno) denarnice, ki pa se vedno znova rada kopiči v naših sopotnikih. Večini je najbolj pomemben prostor za kartice (bančna kartica, različne kartice zvestobe in osebni dokumenti), saj jih imamo po navadi največ poleg kovancev, ne gre pa pozabiti na prostorček za slike naših najdražjih. Pri tem je ključnega pomena odpiralna in zapiralna funkcija, ki omogoča nemoteno in hitro pospravljanje različnega denarja ter ostalih pomembnih stvari. Večina ima na zunanji strani prostor za kovance vendar je to predvsem odvisno od preferenc in želja vsakega posameznika. Nekatere denarnice imajo kovinsko iglo za papirnat denar (večinoma moške), ki denar stabilizirajo, da vam ne pade oziroma, da ga ne izgubite. To iglo lahko po večini poljubno odstranite, vendar so take denarnice po navadi izdelane ravno s tem namenom, njihova prednost pa je, da jih to dela posebne in unikatne.

denarnicePri moških denarnicah je najbolj pomembna stvar, da niso okorne, temveč tanke in praktične ter, da nimajo preveč prostora za kartice. Ženske denarnice so v bistvu ravno nasprotje moških, saj jih običajno preferirajo v večjih velikostih z veliko prostora za kartice, denar in razne druge obvezne elemente. Velikokrat igra pomembno vlogo tudi prostor za fotografije naših malčkov in najdražjih, kar pa predvsem prinaša nekakšno sentimentalno in osebno vrednost sami denarnici. Obstajajo tudi denarnice v obliki harmonike, ki pa imajo veliko prostora za kartice. Odpirajo se na princip harmonike, tako so tudi dobile svoje ime, vendar lahko poleg kartic zraven shranjujete tudi gotovino. Po navadi se zapirajo in odpirajo s kovinskim gumbom, ki jih naredi stabilne temveč je največja prednost teh denarnic, da so majhne, kompaktne in lahko prenosljive (v raznih žepih in torbah). Marsikateri naši popotniki so lahko tudi modni dodatek, ki nam krasijo torbico in našo samozavest, kajti lepa denarnica in na splošno lepe materialne stvari, nam, kot ljudem veliko pomenijo.

moške denarnice

Denarnice so lahko tudi pokazatelji finančnega in socialnega statusa, prav tako kot njihova vsebina. Cenovno se med seboj zelo razlikujejo, kar je predvsem odvisno od materialov in znamke. Sedaj, ko je proizvodnja denarnic masovna, se veliko ljudi odloči za nizko cenovne različice, vendar je potrebno gledati na njihovo kvaliteto ter posledično življenjsko dobo. Če ste pripravljeni odšteti za denarnico malo več denarja, lahko tako že dobite izdelan produkt iz kakovostnejših in trpežnejših materialov ter si lahko s tem dolgoročno privarčujete kar nekaj denarja, ki bi ga zmetali za vrsto cenenih izdelkov. Če gledamo bolj splošno je izbira denarnice pomembna naložba v shranjevanje lastnega denarja in osebnih dokumentov, kajti le tako bo vaše imetje v varnem in kvalitetnem prostoru.

%d bloggers like this: