Knjiga: Kako biti Parižanka kjerkoli si

Knjiga Kako biti Parizanka kjerkoli si (2)

Priznam, knjige valjam po rokah samo ob kakšnih posebnih priložnostih, nikoli nisem bila knjižni molj, za kar danes krivim predvsem vsiljiv šolski sistem. Veliko raje namreč listam med svetlečimi listi modnih revij, v katerih najdem navdih stran za stranjo. Prav nič škoda mi ni zapraviti več 10 evrov za kup revij, budget, ki je sovreden tudi z marsikatero izmed priljubljenih “coffee table” knjig. Vsakič ko brskam po Amazonu sestavim dolg spisek želja, na katerega že kmalu zatem pozabim. Zato je toliko bolj pomemben dogodek, ko knjigo tudi prav zares naročim.

Pred dnevi je moj Božični nakup končno prispel in v nekaj urah sem po dolgem in počez prečesala vso vsebino. Naslov je, kot bi znali povedati moji bližnji, kot napisan zame. Življenje po Pariško sem izkusila na lastni koži in se tja, če je le mogoče, vrnem vsaj enkrat letno. Vsebino knjige sem zato vzela kot satiro, a v njej našla precej resnice.

Knjigo “How to be Parisian wherever you are” (Kako biti Parižanka kjerkoli si) so spisale 4 prijateljice – tekstopiska Anne Berrest, scenaristka Audrey Diwan, Chanelova muza Caroline de Maigret in producentka Sophie Mas – vse izjemno talentirane in pravi stereotip Parižanke. Skozi pet poglavij te stereotipe secirajo na humoren vendar zelo iskren način. Zaupajo svoje največje skrivnosti, od tega kako se oblačijo, do tega kako se obnašajo ter bralko inspirirajo z nešteto aforizmi, ki si jih je vredno podčrtati z rdečim kulijem. Predvsem pa dajo vedeti, da tudi one niso popolne, daleč od tega!Knjiga Kako biti Parizanka kjerkoli si (1)

Če ste jim vedno zavidale stil in tisto nonšalanco o kateri vsi neprestano govorijo, potem priporočam, da knjigo preberete in v njej poiščete tisto vodilo, ki vas bo navdahnilo za nekaj dodatnega šarma v sivem vsakdanjiku. Tudi če se Parižankam nikoli  ne bomo mogle zares približati, z upoštevanjem nasvetov v knjigi ali brez, je v njej dovolj modrosti, ki koristijo prav vsaki moderni ženski. V najslabšem primeru pa se boste vsaj dobro nasmejale!

Parižanke so me v knjigi “How to be Parisian wherever you are” navdihnile z besedami:

  • Ni potrebno zapravljati enormnih količin denarja za garderobo, ali se izpostavljati z dizajnerskimi imeni. Vse kar potrebuješ je en zaščitni kos, tisti, ki ga nosiš kadar se želiš počutiti močno.

  • Zaveda se, da ji njene napake uničujejo življenje. Ampak spremembe zahtevajo preveč dela.

  • Vedno izgledaj kot da strmiš v sončni zahod. Tudi med prometno konico. Tudi ko v supermarketu kupuješ zamrznjeno pico.

  • Uživaj v lepoti, ki jo imaš danes. Je namreč tista, ki si jo boš želela čez 10 let.

  • Vzemi si čas, da si vzameš čas, ker si ga nihče drug ne more namesto tebe.

%d bloggers like this: