LJFW: Princip, Sens, Krznarstvo Eber


V drugem sklopu revij drugega dne Ljubljanskega tedna mode smo si lahko ogledali predstavitve nekoliko bolj komercialno usmerjenih blagovnih znamk Princip, Sens in Eber. Te so minile povsem po pričakovanju, z nekaj detajli, ki kažejo na pozitivne premike proti nagovarjanju nekoliko mlajših potrošnikov.

Princip
V nekoliko krajši predstavitvi se je po pisti sprehodilo 10 videzov na temo bele krizanteme, kateri so poosebljali damski DNK znamke Princip. Kosi so vsak zase sicer lepi, a nas je iz tira vrglo stiliranje, ki deluje spontano in nepremišljeno. Razumemo sicer potezo, da sta Mojca Celin in Damijana B. Logar želeli sicer resne kose nekoliko pomladiti, a jima to žal ni najbolje uspelo. Ogrlice so preveč masivne ter odvračajo pozornost od oblačil, pletene rokavice pa so tam povsem brez koncepta. Edini videz, ki je zadetek v polno, je črna čipkasta večerna obleka, kateri daje kompliment prstan iz prozornih kroglic. Predlagamo, da se v prihodnje oblikovalki za stilski nasvet obrneta na Evo Ano Kazić, ki je v Principu vedno čudovita.This slideshow requires JavaScript.

Sens
Čeprav smo od znamke poslovnih in svečanih moških oblek pričakovali dolgočasno klasiko, so z modno revijo dokazali, da so lahko tudi mladostni in hip. Predstavitev Sens je le še en dokaz, kako zelo pomembno je stiliranje oz. celoten koncept predstavitve. Klasičnim kosom so naprimer dodali suknjiče s kapuco, različne priponke ter rute, ki so modele transformirale v gospode iz Tisoč in ene noči. Prav tako smo opazili reciklirane torbe in nahrbtnike, ki kolekcijo še dodatko pomladijo ter jo povzdignejo na raven kakršno bi pričakovali od znamk, kot so ZZegna, Tillmann Lauterbach in Neil Barrett. Vsekakor pohvalno!

This slideshow requires JavaScript.

Eber
Priznam, nošenja pravega krzna ne podpiram in sem mnenja, da je umetno veliko lepše, predvsem pa bolj prijazno do živali. Do predstavljene kolekcije krznarstva Eber sem zato pristranska, občudujem le barve in pozdravljam domiselne dodatke, kot so veliki naušniki in še večji klobuki. O smiselnosti nošenja krzna pa presodite sami.

This slideshow requires JavaScript.

foto: Aleš Jenko

CLOSE
CLOSE
%d bloggers like this: