Nakit Katja Koselj za fatalke in ljubiteljice pop kulture


Zadnji čas se je kar pogosto šušljalo ime Katja Koselj, še posebej okrog odprtja njenega novega ateljeja, kjer ustvarja čudovit unikaten nakit. Sicer pa ima njeno delo že kar dolgo zgodovino, o čemer bodo znale povedati predvsem njene stranke, med katerimi je lepo število lepotic in estradnic, ki Katjine kose ponosno razkazujejo na Viktorjih, lepotnih tekmovanjih in drugih svečanih priložnostih. V njenih kosih je namreč nekaj, kar lahko opišemo samo z besedo “glamur”.

Nakit Katja Koselj je subtilno razkošje v družbi kakovostnih materialov. Kvačkane kombinacije barv in tekstur, drobni diamanti svetlečih Swarovski kristalov ter biserne oblike ustvarjajo glamurozen videz, kateremu so kot protiutež dodani neti in vrv. Kot pravi oblikovalka, se v vsakem kosu skriva delček nje. Zanjo je še posebej pomembno, da ljudje razumejo kaj in koga nosijo, ko se odločijo za njen nakit. Vanj je namreč vlite veliko ljubezni, pa tudi zahtevnih detajlov, ki so plod večletnega razvoja idej in dela samega. Preden lahko kos nakita poimenujemo umetnost mora namreč čez dolg postopek razvoja in nakit Katja Koselj je definitivno svojevrstna umetniška obrt.Oblikovalka Katja Koselj

Oblikovalka Katja Koselj

Kvačkanje ima v Sloveniji dolgo tradicijo, a žal vse prevečkrat tradicijo enačimo z nečim zastarelim, kar je povsem neupravičeno. Tradicija, ki je na umetelen način prenesena v današnji čas, je lahko prav tako moderna, kot je bila ob svojem spočetju. Čipka je simbol za delikatnost in v družbi prepletenih perl in kristalov tudi zelo sofisticirana in damska. En tak kos nakita pravzaprav ne potrebuje drugih dodatkov, saj že tako krade pozornost. Zato je še posebej primeren za tiste priložnosti, ko želimo privabiti poglede.

Te pa na povsem drugačen način privablja tudi nakit iz pleksija. #HASHTAG kolekcija ogrlic in prstanov je hip in mladostna, je zabavna in cool. Za čez dan, ko želimo oblačilu dodati nekaj originalnosti, bodo #hashtag dodatki tista pika na i. Lahko si diva, happy, love, me, selfie ali jaz. Katerokoli izbereš, ne pozabi posneti selfija in dodati #hashtag.

Atelje Katja Koselj se nahaja na Gregorčičevi 9A v Ljubljani, najdete pa jo tudi na www.katjakoselj.com.

This slideshow requires JavaScript.

foto: osebni arhiv, Klemen Mramor

CLOSE
CLOSE
%d bloggers like this: