Podeželska idila na domačiji Firbas

domacija firbas (15)

Povsem drugačen svet, od tega kar sem vajena – obisk domačije Firbas v Cogetincih je računalniško tipkovnico in instant kavo zamenjal za vonj po senu in domačo kulinariko kakršno lahko doživiš le v toplem družinskem ambientu. Naša tri-dnevna mislija, da okusimo najboljše kar ponujata Pomurje in Ptuj se je pričela na idilični lokaciji, takšni, ki se je spomnimo iz otroških slikanic.

domacija firbas (3)domacija firbas (1)

V objemu Slovenskih goric se lahko preselimo v tiste čase, ko so znali iz narave izstisniti najbolje in v sožitju z njo tudi živeti. Preselimo se v čase, ko je trdo posteljo zamenjalo dišeče seno in ko so dobrote na mizi prišle naravnost z vrta. Tu internet in mobilni telefoni nimata kaj iskati, pa tudi pogrešali ju ne bi, saj je poskrbljeno za različne aktivnosti, ki prebudijo otroka v tebi. Lokacija je perfektna za izlet s kolesom, lahko se namakamo v prav posebnem “jacuzziju”, streljamo z lokom, raziskujemo kmetijo in ponudimo svojo roko pri različnih opravilih, se podružimo z domačimi živalmi ali preprosto uživamo ob razgledu na posestvo.

domacija firbas (10) domacija firbas (5)Glavna atrakcija kmetije je gotovo nočitev na seniku, ki je prav takšna kakršno so lahko izkusili nekoč. Za dodatno udobje je dodana le spalna vreča, ki pa jo lahko mirne vesti izpustimo. V mesecih, ko spanje na odprtem ni najbolj primerno, pa so na voljo tudi komfortne sobe in apartmaji, ki skupno sprejmejo do 30 ljudi.

domacija firbas (7)

Svojevrstna izkušnja pa je tudi kulinarična ponudba izpod rok gospodinje Marjane, ki  je za nas pripravila velikonočni zajtrk. Na mizi ni manjkalo domače šunke in suhomesnatih izdelkov, sveže pečenega kruha, kislo mleko, zaseka, domača jajca, štiri vrste marmelad iz domačega sadja in seveda potica. Firbasovi so zelo ponosni na to, da vsa živila izhajajo iz kmetije, še posebej na hruškov sok, ki je resnično odličen. Nismo pa se mogli upreti niti viljamovki, katero neguje gospodar Alojz.

domacija firbas (21) domacija firbas (13)

Domačija Firbas ponuja vse in še več kar si človek lahko zaželi za krajši oddih ali počitnice, ki so nekoliko drugačne, aktivne in predvsem okusne. Več o njihovi ponudbi lahko preberete na spletni strani www.firbas.com.

Glasuj za blog ILOVEFASHION in osvoji  4x vikend paket za vso družino v termah po izbiri!

%d bloggers like this: