Pust 2015: Preprosti ‘naredi sam’ kostumi


Smo v obdobju pustnega rajanja in preganjanja zime, na kar so me včeraj spomnili kar kurenti, ki so cingljali po naši ulici. Bolj kot se bliža pustna sobota, bolj razmišljam kaj bom v zadnjem trenutku spet vrgla skupaj, da bom hkrati izvirna in hudomušna pustna maska. Ja, časi ko sem že 2 meseca prej vedela kaj bo moj pustni lik, so res mimo in predvidevam da je tempo življenja zaslužen, da je tako v veliko primerih.

Zato pa so tu tudi preproste in hitre rešitve, ki bodo pustno rajanje spet prelevile v zabave poln dogodek. Pozabite plastične maske iz supermarketa in pocaste obrazne barve, oblikovalka nakita in vsestranska kreativka Katja Koselj je pripravila kar nekaj predlogov za super izvirne pustne kostume, ki jih lahko naredimo sami z minimalnimi sredstvi, hitro in brez kakih posebnih ustvarjalnih sposobnosti.

Prvi predlog je kostum sushija za vse ljubitelje japonske kulinarike. Za kostum potrebuješ bela oblačila, ki predstavljajo riž, kos črnega blaga (lahko zložiš tudi malo večjo majico ali obleko) ter blazino, ki jo oblečeš v oranžno blago z belimi črtami. Če takega blaga nimaš, ga lahko enostavno pobarvaš z barvami za blago, ki so na voljo v vseh hobi trgovinah. Za izdelavo pa ne potrebuješ drugega kot nekaj sponk, s katerimi spneš črno blago, ki na mestu drži losos blazino. Torej povsem brez šivanja! Za bolj podrobna navodila preberi tale članek…pust 2015-enostavni diy kostumi (1)Drugi predlog je ljubek muffin, za katerega potrebuješ večji karton, til, nekaj koščkov barvnega blaga, črn flomaster in spenjač. Na majico, ki je ne potrebuješ več, s spenjačem pritrdi til, karton izreži v obliki muffin lončka in nanj nariši nekaj linij, na til pripni nekaj barvnih kosov blaga, ki predstavljajo barvne mrvice in volià! Karton si lahko s trakom enostavno pritrdiš kar okoli pasu. Za bolj podrobna navodila preberi tale članek…pust 2015-enostavni diy kostumi (2)

foto: Mirjam Čančer

%d bloggers like this: