Sladkorna bolezen se da zdravit

sladkorna bolezen

Večkrat slišimo koga, ki pravi, če boš toliko sladkarij pojedel, boš dobil sladkorno. Ampak to ne drži, res pa je, da ima ogromno ljudi danes sladkorno bolezen. Sladkorna bolezen – kako jo zdravimo je vprašanje za tiste, ki te bolezni nimamo. Tudi tisti, ki prvič slišijo za to diagnozo, se isto sprašujejo. Vsaka bolezen nas prizadene, prav tako sladkorna bolezen ni nič drugačnega. Čeprav se vsi zavedamo, da se da obvladati, prav tako zdraviti, nam pusti na začetku nek pečat, strah, kako bo naše življenje dalje teklo. Ogromno zveste na spletni strani.

Sladkorna bolezen ali diabetes ni nedolžna, prav tako ni ozdravljiva se pa, da zdraviti. Značilno je, da ima bolnik povečano vrednost glukoze v krvi. Glukoza za krvni sladkor, ki je zelo pomemben vir energije za celice mišic v našem telesu ter drugih tkiv. Je pa tudi pomemben vir energije za samo delovanje možganov. Kako pride do sladkorne bolezni? Na kratko, če našem telesu začne primanjkovati inzulina. Trebušna slinavka je tista, ki proizvaja inzulin v našem telesu. Ko pa ga več ne proizvaja, pa pride do bolezni. Sladkorna bolezen ni smrtonosna bolezen, če se držimo navodil, ki nam jih da zdravnik.sladkorna bolezen

Pri vsaki diagnozi, ko jo dobimo se moramo držati navodil zdravnika. Tudi tukaj je tako, še posebej se moramo držati diete, ki nam jo predpišejo. Poznamo tip 1, tip 2 in gastacijska sladkorna bolezen. Sami simptomi so odvisni od tipa sladkorne bolezni. Simptomi so lahko povečana žeja, utrujenost, glavobol, pogosto uriniranje, meglen vid, izguba telesne teže in še nekaj drugih vzrokov. Vedno, ko nekaj z nami ni vredu, ko se kaj nadaljuje, obiščemo zdravnika. Zdravnik nas bo poslal v laboratorij, kjer lahko hitro ugotovi, če gre za bolezen sladkorna bolezen. Mislim, da nas ne rabi biti strah, da se ne bomo pravi čas začeli zdraviti za to boleznijo.

CLOSE
CLOSE
%d bloggers like this: