Super rastlina Kitajski dolar

kitajski dolar

Kitajski dolar je do zdaj manj znana rastlina. Vseeno si pa rastlina zasluži biti tudi v vašem domu. Tako boste svojemu domu prinesli nekaj zelenja, kar bo dom naredilo še le bolj domače. Ker pa ima sama rastlina tudi lepe in okrogle liste, pa se ji je prijelo ime palačinka. Vseeno pa rastlina izvira iz Kitajske, kar vam lahko pove že samo ime. V Evropo jo je prinesel misijonar in tako se je razširila tudi tukaj. Danes jo ima doma že vedno več ljudi, ker sam Kitajski dolar ne zahteva veliko nege in je na tak način primeren tudi za vse, ki se s rastlinami nočete preveč ukvarjati.

kitajski dolarKitajski dolar drugače raste na visokih nadmorskih višinah. Zaradi tega jo je v naravi tudi težko srečati, je pa priljubljena danes tudi v domovih. Ljudje vedno iščejo rastline, ki jim bodo popestrile dom in ta rastlina ponuja točno to. Rada ima senčno lego, tako da ni nujno, da jo boste imeli kje na oknu. Ima pa Kitajski dolar vseeno rad svetlobo, ne pa direktnega sonca. Tako jo nekam dajte, kjer ne bo čez dan na njo sijalo sonce, vseeno bo pa svetlo. Prevelika temperatura mu lahko ožge liste in to je samo slabo za rastlino.

Kitajski dolar vam lahko cveti, tudi poleti. Mora pa imeti dobre razmere za rast, ki sem pa jih omenila prej. Drugače pa se lahko tudi zgodi, da ne bo cvetel oziroma ne bo cvetel poleti. Je pa rastlina tudi odlična, ker vliva neko dobro energijo. Tako se lahko zmanjša na primer utrujenost, če se spopadate s tem. Prav tako pa bo vam izboljšal razpoloženje. To so res ene dobre lastnosti in še le več razlogov, zakaj si to rastlino omislite tudi vi. Boste videli kako lep bo vaš dom in kako bo oživel. Kot sem rekla sama nega res ni zahtevna.

CLOSE
CLOSE
%d bloggers like this: