Zobozdravnik mora biti izkušen in pošten


Zobozdravnik oziroma stomatolog je zdravnik, ki bo vaše zobe pozdravil, jih poravnal, izpulil ali jih nadomestil z novimi. Svojega poiščite tukaj https://luxdental.si/zobozdravniki-zobozdravnik/ saj je zelo dragocen za vaše zobe. Poleg bolezenskih sprememb zob, se zobozdravniki ukvarjajo še z boleznimi dlesni, ustne sluznice, jezika in ustne votline. Zobozdravnik med študijem dobi potrebno znanje o normalnem in bolezenskem stanju celotnega človekovega telesa in njegovega delovanja, predvsem pa natančneje pozna področje glave.

zobozdravnik

Zobozdravnik lahko s pridobivanjem poglobljenega znanja in s specializacijo postane specialist: za otroško zobozdravstvo, za zobne bolezni, za nepravilno postavljene in nepravilno razvite zobe in čeljusti, za obzobna tkiva in ustne bolezni, za zobne protetične nadomestke in za čeljustno in obrazno kirurgijo.Poklic je psihofizično zahteven in naporen. Zobozdravnik mora imeti dober vid, lahko pa uporablja tudi korekcijska očala ali leče. Dobro mora ločiti svetle barve na posamezne odtenke. Dela ne more opravljati zobozdravnik s kronično nevrološkimi obolenji, kot je bolezensko tresenje rok. Zdravstvena ovira je tudi alergija na razkužila, gumijaste rokavice, amalgam, plastične mase ali smolnate premaze. Za opravljanje dela so potrebni periodični zdravstveni pregledi.

Zobozdravnik za svoje delo potrebuje posebne aparate, opremo in uporablja veliko različnih materialov. Svojega dela ne more opravljati brez zobozdravniškega stola z vrtalnimi nastavki, nastavka za zrak in vodo, ultrazvočnega čistilca zobnega kamna, ultravijolične lučke in mešalca plomb. Pomaga si še z aparati, ki omogočajo bolj natančno zdravljenje, z laserjem in rentgenskim aparatom.

Pri delu uporablja poleg ogledalca še vrsto večjih in manjših kovinskih, natančno izdelanih instrumentov. Vse opravljene storitve vnese v pacientovo zobozdravstveno kartoteko, ki je med vsemi zdravstvenimi dokumenti najpomembnejši dokument za identifikacijo.

V zobozdravstvenih ordinacijah Lux Dental na lokacijah zobozdravnik Ljubljana, Celje, Maribor in Krško imajo zanesljive in osebe vredne zaupanja, ki vedno zagotovijo pogoje, v katerih se boste prijetno počutili. Poleg tega bodo njihovi zobozdravniki poskrbeli za brezskrben nasmeh in lepše kvalitetnejše življenje. Skrbimo za svoje zobe.

CLOSE
CLOSE
%d bloggers like this: