Kako nosimo modni nakit?


Ženske se ponavadi rade strinjamo, da so modni dodatki tisti, ki pravzaprav naredijo celoten outfit, ko pa gre za nakit, smo še posebej previdne. Ta ima velikokrat sentimentalno vrednost, zato se kaj hitro ujamemo v začaran krog in vedno nosimo en in isti kos. Če se vrnemo k prvi trditvi, ni prav nobenega razloga, da ne bi nakit menjale z vsakim novim oblačilom. Samo zamislite si malo črno obleko brez kakršnih koli dodatkov, in potem dodajte bogato ogrlico v zlati barvi, velik prstan s kamnom ali kos iz pleksija. Popolnoma drugačna slika, kajne?

Ker se tudi pri nošenju nakita smernice konstantno spreminjajo, smo za nekaj nasvetov povprašali kar oblikovalko Tejo Jeglič. Ta nam je zaupala kateri kos je trenutno še posebej moden ter kako za nakit primerno skrbeti.

Kako nosimo modni nakit - teja jeglic - modni nakit (1)

Kakšni so trenutni trendi v nošenju nakita? So še vedno moderni veliki in opazni kosi?Teja Jeglič: Še vedno se ohranja rek: manj je več in se strinjam, ne potrebujemo več kot samo enega kosa nakita na sebi, ali je to velika ogrlica ali efektivni uhani, nekaj kar pritegne pozornost. Veliko pozornosti pritegnejo predvsem ogromne ogrlice, ki jih zadnje čase lahko opazimo vedno več, vendar pa moramo vseeno paziti da ne pretiravamo s kombinacijo oblačil ali z barvami.

Kako pa je z materiali? Zlato in srebro namreč zadnje čase nista več tako popularna, kam gredo tu smernice?

Teja Jeglič: Res je da sta zlato in srebro tako rekoč že malo “zarjavela”, ljudje pa imamo radi opazen nakit, ne da bi pri tem zapravili celo premoženje. Vedno več ljudi pa ima tudi težave z alergijami na plemenite kovine, zato se rajši odločijo za koži bolj prijazne materiale.

Kako veš, kdaj je nek kos nakita res dober? Katere so tiste lastnosti?

Teja Jeglič: Predvsem takrat, ko si ga nadeneš in se počutiš res odlično, da ga lahko kombiniraš na več možnih načinov  in pa seveda takrat ko dobiš kakšno pohvalo.

Kakšen nakit bi priporočila modni navdušenki za dnevni in kakšen za večerni videz?

Teja Jeglič: Za večerni videz verižica bolj udarne barve, mogoče neon ali kaj svetlikajočega, za čez dan pa kaj preprostega, kot naprimer enobarvni uhani ali prstan, če nas ta pri dnevnih opravilih ne ovira preveč.

Kaj pa shranjevanje nakita? Imaš kakšno posebno mesto oz. idejo kam shranjevati nakit?

Teja Jeglič: Nakit naj bi shranjevali v škatlice, če je ne dobimo poleg nakita se enostavno znajdemo in vzamemo embalažo od česarkoli, pomembno je, da nakit ne pride v stik z vlago, posebno če ga imamo v kopalnici, kjer se po tuširanju vlaga rada zadrži. Torej, vsaka stvar bo trajala če za njo lepo skrbimo.

Več o oblikovalki Teji Jeglič najdete na njeni Facebook strani Tejajeglichdesign.

foto: arhiv oblikovalke

CLOSE
CLOSE
%d bloggers like this: