Slovenski model Prisha Justinek predstavlja DI MORABITO SS15


Na Milanskem moškem tednu mode, ki je predstavljal prihajajoče kolekcije za pomlad in poletje 2015, je ob bok fantom stopila tudi Prisha Justinek. Slovenski model, katero so za svojo vzeli tudi na Ljubljanskem tednu mode, tako predstavlja žensko kolekcijo mlade Milanske znamke DI MORABITO. Na prezentaciji, ki je potekala v eni izmed galerij v poznanem območju prestižnih butikov Montenapoleone, je v družbi desetih visokoraslih fantov in enega dekleta popolno poosebila koncept znamke ter prisotnim urednikom, blogerjem in novinarjem predstavila umetelno krojena oblačila.

“Mislim, da se je casting komaj začel, tako da nisem pričakovala, da me bodo izbrali. Ponavadi se castingov udeleži veliko deklet in če dajo za pomerit oblačilo, še ne pomeni da te bodo tudi izbrali, včasih želijo le videti kako obleka stoji na telesu. Ker je bil moški teden mode, za dekleta ni veliko dela. Nekateri oblikovalci vključijo tudi kakšen ženski outfit in da dobiš delo ravno za ta en outfit je konkurenca velika, saj je tudi v času moškega tedna mode v mestu veliko ženskih modelov,” je o sodelovanju povedala Prisha.Kolekcija DI MORABITO SS15 je ujeta črno-belo barvno shemo. Te barve delujejo kot estetski namig, ki se sklicuje na klasične črno-belo eleganco antičnega rimskega marmorja. Oblačila se zgledujejo po umetnostni zgodovini in integrirajo vizualne elemente Italijanske antike in umetniške tradicije, kot so medalje, stebri in zgodovinske ikonografije. Ženska kolekcija opozarja na umetnost antike, ustvarja ženstvene oblike, ki spominjajo na stare rimskih kipe in arhitekturo. DI MORABITO klasično figuro lepe ženske prilagaja sodobni ženski, ki gledalcu omogoča, da vidi tako preteklost kot prihodnost ženskosti.

“DI MORABITO je nova blagovna znamka, ustanovljena leta 2013 pod kreativnim vodstvom Giuseppe-ja Di Morabita. Spoznala sem celotno ekipo tudi oblikovalca, ki je bil prisoten skozi cel projekt, že od castinga. Vsi so bili zelo prijazni in na koncu zelo veseli, da je prezentacija uspela. Sama kolekcija je bila zelo mladostna, moderna, športno-elegantna, z vezenimi in podloženimi detajli, ki so dali oblačilu bolj bogat videz. Narejena iz bombažnih in sintetičnih materialov v beli in črni barvi,” je še strnila Prisha Justinek.

Ženska SS15 kolekcija DI MOREBITO

foto: arhiv Di Morabito

%d bloggers like this: