Kiss The Future: Ribe in ptice kot unisex inspiracija


V modi vse večkrat slišim besedo unisex in tako je bilo tudi na pravkar zaključenem tednu mode v Parizu, kjer je uredništvo ILOVEFASHION oprezalo za novimi kolekcijami. Če se vrnemo nazaj v našo podalpsko deželo, kjer ne manjka modnih kreativcev, nam je v oči padla kolekcija Parrotfish oblikovalke Tanje Pađan, ki ustvarja pod znamko Kiss The Future.

kiss the future-parrotfish-tanja pađan (13)Parrotfish je njena nova kolekcija unisex puloverjev, ki črpa navdih tako iz rib kot iz ptic. Združitev dveh različnih vrst ter njihova raznolikost barv, oblik in spola, se v kolekciji izraža v surovinah in teksturah materiala, obliki in velikosti lusk ter različnih barvnih odtenkov. Celotna kolekcija je seveda ročno delo in je zato vsak kos posebej unikat. Puloverji so povsem nosiljivi in vsebujejo ravno prav živalske reference, da ne delujejo kostumsko, temveč kot izbran kos garderobe. Lahkotnost krojev, barv in materialov je kriva, da lahko prav vsak kos kombiniramo bodisi za vsakdanji ležeren videz ali kot statement kos, recimor k ozkemu krilu z visokim pasom. Ne samo, da so puloverji unisex, tudi večnamenskost jih uvršča v kategorijo “pameten nakup”.

Blagovna znamka Kiss The Future je nastala leta 2011 in proizvaja kolekcije oblačil v majhnih serijah, največkrat ročno izdelanih v ateljeju Anselma, ki ga oblikovalka Tanja Pađan deli z ostalimi umetniki. Njen proces ustvarjanja vsebuje različne projekte, v katerih raziskuje razlike teme, ki jo v danem času interesirajo. Pri oblikovanju kolekcij oblačil teži predvsem k temu, da sooblikuje domišlijski svet, v katerem najdemo njene vsakdanje življenjenske navdihe, začinjene z mikro delci znanstvene fantastike.

Več o znamki Kiss The Future najdene na www.kiss-the-future.org.

This slideshow requires JavaScript.

 

foto: osebni arhiv

CLOSE
CLOSE
%d bloggers like this: