Kratke frizure 2015 v znamenju pixie in paž oblik


Lepo negovani in modno oblikovani lasje so lahko naš najopaznejši modni dodatek in čeprav se frizerji strinjajo, da se trendi spreminjajo počasi, smo pogledali katere kratke frizure bodo “in” letos. Če si naveličana dolgih las ali le želiš osvežiti obliko že obstoječe kratke frizure, naj najprej omenimo, da bo za najprimernejšo obliko, ki bo komplementarno poudarila obliko obraza nujen posvet pri frizerju. Če neka frizura namreč noro dobro deluje na prijateljici ali modelu na sliki, še ne pomeni, da bo enako dobro delovala tudi v kombinaciji tvojih obraznih potez. Predlogi naj zato služijo predvsem kot osnova s pomočjo katere bo nato frizerski mojster ustvaril najboljši videz zate.

Kratke frizure 2015: Pixie

Pixie oblika kratke frizure je še vedno izredno popularna, predvsem pri zvezdnicah, kot so Michelle Williams, Charlize Theron in po novem tudi kratkolaski Anne Hathaway. Če je bila dolžina prej izredno kratka, so zdaj modne predvsem nekoliko dajše pixie frizure, kjer so lasje ob strani krajši (skoraj zabriti) spredaj pa daljši in padajo na čelo in čez oči. Za bolj drzen videz naj bo dolžina ob strani čim krajša, za mehkejši, bolj romantičen videz pa lahko celo zakrijejo ušesa.

kratke frizure 2015-pixie

Kratke frizure 2015 – Pixie dolžina

Kratke frizure 2015: Tekstura

Če je pixie oblika nekoliko fantovska in vintage, pa so nekoliko osvežene različice te dolžine lahko prav zabavne. Za nekaj ostrine lahko izbereš frizuro, oblikovano z geometrijsko natančnostjo. Ko taki frizuri s pomočjo produktov za oblikovanje dodaš nekaj teksture, bo prav zaživela. Za še večji učinek pa morajo biti sprednji lasje še nekoliko daljši. Takrat jih lahko razmršiš ali celo uporabiš kodralnik, da jim dodaš še več volumna in teksture.Kratke frizure 2015 - Drzne oblike

Kratke frizure 2015 – Frizure s teksturo

Kratke frizure 2015: Kratek paž

Paž oblike so v zadnjem času izredno priljubljene, saj ta dolžina deluje mladostno, pa tudi razigrano in sveže. Ker je paž možno oblikovati na nešteto različnih načinov, ga imamo ženske zelo rade. Začne se že pri izbiri striženja, ki je lahko resasto ali z enakomerno dolžino. Rezultat je bodisi mehka oblika ali ostre linije, po katerih naprimer prepoznamo Anno Wintour. Nekaj ostrine doda tudi frufru, za obraten učinek pa naj sprednji lasje postopno preidejo v daljšo dolžino.

Kratke frizure 2015 - kratek paž

Kratke frizure 2015 – kratek paž

Kratke frizure 2015: Daljši paž

Nekoliko daljši paž, ki sega do ramen, je en najopaznejših trendov frizur v tem letu. Z veliko možnosti pri stiliranju je tudi ena najbolj raznolikih pričesk. Ravno zlikani lasje izgedajo svečano in resno,  v skuštrani ali valoviti različici pa so zelo bohemski, romantični in mladostni. Ravni lasje pravzaprav niso več tako priljubljeni kot včasih, veliko več poudarka je na frizurah, ki izgledajo kot da sta jih oblikovala poletni veter in slano morje. Za ta učinek lahko vlažna pramena las naviješ okrog trakov iz časopisnega papirja, jih zavežeš in greš z njimi spat. Zjutraj bo frizura popolna!

Kratke frizure 2015 - daljši paž

Kratke frizure 2015 – daljši paž

foto: Depositphoto, Jay Wennington

CLOSE
CLOSE
%d bloggers like this: