Trash Design: Zmes družbene odgovornosti in ročnih spretnosti


V iskanju dobrih Slovenskih modnih kosov sem se dobesedno spotaknila ob kanto za smeti. Ampak ne tisto, katero dvakrat tedensko prazni Snaga, temveč tako virtualno, konceptualno. Trash Design je skupina treh strastnih ljubiteljev vsega kar je staro, uporabno in reciklirano. Najbolje jih opiše kar citat iz predstavitve na njihovi spletni srani:

»Današnja potrošniška kultura bazira na tleh inovacij in ustvarjanja trendov, ter ima globoko povezavo vse od mode do arhitekture. Naše dnevne navade, življenjski stil daje pomembno vlogo dizajniu. Arhitektura je postala markanten del naše kulture. Današnji trend opreme je vintage, oblikovalci in arhitekti se zatekajo k ideologijam in konceptom prejšnjih stoletij. Ropanje babičine omare je postalo kul.«

trash design-td big bag-eko dizajnPoleg interierja in dekorja, se posvečajo tudi oblikovanju modnih dodatkov. TD Big Bag je popolna hipsterska torba iz recikliranih materialov in priročnih dimenzij. Usnje, ki je uporabljeno za ročaj in pasove, je prej pripadalo 30 let staremu kovčku, izolacijski filc pa uporabljajo v avtomobilski industriji. Torba je ročno delo, predvsem pa je pomembno, da je prostorna in ima manjše predalčke, ki so namenjeni manjšim predmetom. TD Big Bag je lahko super torba za laptop, nadomestek za ročno prtljago na letalu ali preprosto tvoja nova »it« torba.

Na voljo so še številni drugi modeli torb in rokavčkov za prenosne računalnike v podobnem stilu, vse ročno izdelane iz reciklirarnih materialov. Že na prvi pogled izstopa visoka raven obrtniške izdelave, katero tako pogrešamo v našem prostoru. Hkrati pa nas veseli tudi, da je toliko pozornosti namenjene ponovni uporabi materialov. Izdelki Trash Design so tako popolna simbioza družbene odgovornosti in ročnih spretnosti.

This slideshow requires JavaScript.

Več o izdelkih Trash Design najdeš na spletni strani www.trashdesign.si.

foto: osebni arhiv

CLOSE
CLOSE
%d bloggers like this: