LJFW: Squat


Zadnji sklop tretjga dne na Ljubljanskem tednu mode so prevzeli Squatovci, tako njihov podmladek, kot starejša generacija v postavi Ivan Rocco, Petja Zorec, Dajana Ljubičić in Nataša Peršuh. Med predstavljenimi kolekcijami sta glede na bučnost aplavza najbolj navdušila Ivan Rocco in Dajana Ljubičić, ki sta tudi moja favorita.

ljfw-squat-low

Young@Squat
Squatov podmladek je tokrat predstavil pisano kolekcijo, ki nosi močan artistični pečat. Glede na dejstvo, da oblačila krojijo skupno, je pričakovati, da bodo le ta prekipevala od idej, vendar pa so kosi samostojno naravnost čudoviti. Še vedno posebni, a nosljivi, kar ni moč trditi za nekatere od prejšnih kolekcij.

This slideshow requires JavaScript.

Petja Zorec
Kolekcija namenjena moški publiki je bila precej feminilna, drzna in v nasprotju s statusom quo, kar je za Petjo tudi značilno. Krilo ali široke bermuda hlače, ki izgledajo kot krilo, so nujen kos v njegovi garderobi, delikatne tkanine prav tako. Za moj okus so sicer nekateri kosi preveč ženstveni, zato pa jih uravnotežijo široke srajce in škatlate torbe, katere bi z veseljem posvojila tudi sama.This slideshow requires JavaScript.

Ivan Rocco
Ivan Rocco nadaljuje v svojem ritmu, kateremu takt dajejo kačji vzorci v strupeno rdeči barvi, široko-škatlasto krojenje, funkcija mix & match kamor združi vse svoje najljubše barve, vzorce in materiale ter obvezne pozlate. Tisti, ki se navdušujejo nad vintage estetiko in kričečimi sedemdesetimi bodo cenili njegov dizajn, lahko pa se med njimi najde tudi kak Gucci navdušenec izpred nekaj let.

This slideshow requires JavaScript.

Dajana Ljubičić
V celotnem sklopu meni najljubša modna revija prihaja izpod škarij Dajane Ljubičić. Seksi kolekcija, ki ravno prav odkriva in zakriva, domiselni kosi in sodobno stiliranje – prav vse je na svojem mestu. Kombinacije printa, modrine različnih globin, mehkih materialov in svetlečega usnja, vsi ti elementi delujejo komplementarno in ženstveno. Dajana je oblikovala kolekcijo kot celoto, od čevljev do torbic in pokrival, kar kaže na izjemen perfekcionizem in potencial, kateri upam da vodi v svetovne modne metropole.

This slideshow requires JavaScript.

Nataša Peršuh
Ozirajoč se na pretekla dela, sem od kolekcije Nataše Peršuh pričakovala nekoliko več. Sama oblačila so izredno dodelana, lepa in povsem v koraku s časom, a poleg srajc in srajčnih oblek pogrešam kak kos, kjer bi njena estetika resnično izstopala. Tudi stylig je dodelan, vendar nekoliko preveč minimalističen, da bi zares naredil vtis.

This slideshow requires JavaScript.

foto: Aleš Jenko

CLOSE
CLOSE
%d bloggers like this: