LJFW: Modna revija 4. in 5. letnikov NTF


Na zadnji dan Ljubljanskega tedna mode so svoje zaključne naloge predstavili 4. letniki in magistrski programi na Naravoslovnotehniški fakulteti. Med drugim smo lahko videli kako modno prihodnost vidi mlada, vzhajajoča generacija modnih oblikovalcev.

ljfw-ntf-3-4-low

Sofija Urumovič
Študentka 4. letnika NTF je predstavila ženstveno kolekcijo izčiščenih linij – estetika, ki je zelo blizu francoskega šika. Glavno vlogo igrajo močni barvni odtenki, ki so si sicer nasprotujoči na barvni lestvici, a delujejo moderno in sveže.  Ne moremo mimo omembe opasanih torbic, ki so resnično čudovite.

This slideshow requires JavaScript.

Karmen Koren
Njena kolekcija vsebuje kar nekaj detajlov, ki sestavljajo podobo nežne ženske – veliko je volančkov, rožastih potiskov in nežnih barvnih odteknov, ki pa jih prestrežejo ostre črte in črnina. Kolekcija nasprotij torej.

This slideshow requires JavaScript.

Bit (Barbara Drmota in Tina Hribernik)
Futuristična kolekcija z materiali, ki so netipični za to temo. Uporaba različnega tekstila in barv v širokih krojih, ki prosto padajo in krožne silhuete oblikujejo kolekcijo s športnim pridihom, a dovolj urbano, da jo lahko nosimo vsak dan. Gre za preprostost, ki deluje.

This slideshow requires JavaScript.

Janja Koren
Ponovno kolekcija, kjer je veliko eksperimentiranja z najrazličnejšimi materiali, barvami ter potiski. Nezdružljivo postane združljivo. Vezenje oblačilom doda element unikatnosti, med tem ko pri krojenju ni večjih presežkov.

This slideshow requires JavaScript.

Aleksandra Brlan
Tribal navdahnjena kolekcija vsebuje miš maš materialov, ki vsebujejo tehniko zmečkanin. Čeprav so printi kontrastnih barv in vzorcev, dobro delujejo skupaj. Kosi izgledajo izredno udobni , svoj pečat pa dodajo še velike torbe.



This slideshow requires JavaScript.

Neja Kaligaro
Izredno čista kolekcija, ki potrebuje močno žensko. Krojenje je ostrih linij, barve se oklepajo bele, črne in sive, razen dodatkov plastičnih cvetlic pa na oblačilih ni okraševanja. Celotna kolekcija izgleda uniformirano in skoraj sterilno – nekaj kar bodo v prihodnosti nosile tehnološko napredne civilizacije.

This slideshow requires JavaScript.

Barbara Vrbančič
Igra najrazličnejših materialov je priljubljena tema magistrskih študentov NTF. Barbara Vrbančič jo je interpretirala po svoje in sicer je vanjo vpletla tudi pletenine. Te sicer stroge kose naredijo nekoliko mehkejše. Predvsem zadnja jopa v električno modri barvi je zanimiv modni kos.

This slideshow requires JavaScript.

Sara Valenci
Za kratek čas smo se s kolekcijo Sare Valenci preselili v Rusijo. Ali pa oblikovalka v prihodnosti vidi dominacijo te hladnokrvne države. Kakorkoli že, kolekcija je izredno dodelana, v uličnem slogu in s številnimi detajli, ki oblačila naredijo draga. Prepričana sem, da bi številni moški nosili njene kose.

This slideshow requires JavaScript.

Janja Videc
Izredno zračna in lahkotna kolekcija, ki se igra z geometijo krojenja in uporablja netipične materiale, za katere ne bi nikoli rekli, da lahko izgledajo luksuzno. Toda Janji je uspelo iz vsakdanjih oblik, materialov in barv sestaviti nekaj povsem novega, svežega in predvsem nekaj kar je prijetno za oko.

This slideshow requires JavaScript.

Maja Leskovšek
Maja je v kolekciji spretno združila kontrastne elemente: mehko – trdo, gladko – grobo, lepo – grdo, toplo – hladno. V oblačilih je veliko asimetrije in krojev, ki na telesu rišejo nove proporce. Celovito je kolekcija kar težka za oko, saj je oblikovalskih elementov veliko, a posamezni kosi so naravnost genijalni.

This slideshow requires JavaScript.

foto: Jure Makovec

CLOSE
CLOSE
%d bloggers like this: