Maja Štamol SS15


Predstavljamo kolekcijo Maje Štamol za pomlad in poletje 2015, imenovano Flower destiny, ki napoveduje nov preobrat v estetiki oblikovalke. Če smo bili pred tem vajeni predvsem elegance, narekovane s strani kostimov, večernih oblek in sofisticiranih materialov, je tokrat Maja Štamol veliko bolj mladostna, razigrana in urbana, čeprav se še vedno drži preverjenih formul, kot naprimer črne barve.

1_maja_stamol_ljfw_ss15_foto_by_mimi_antolovic_i600Če že moramo opredalčkati kolekcijo Flower destiny, potem bi lahko rekli, da je romantično urbana. Med tem, ko so silhuete veliko bolj ohlapne kot sicer, je krojenje asimetrično in vsebuje nekatere detajle, ki jih najdemo tudi na seznamu letošnjih trendov, naprimer prosojnost in plise. Mehkost izbranih materialov da oblačilom element gibanja, glavna točka oblikovanja pa se skriva ravno v drobnih dejalih, kateri kukajo izpod oblek in so običajno obarvani pudrasto roza.

Med oblačili so prav vsi kosi obleke različnih dolžin, s čimer želi Maja Štamol še dodatno poudariti feminilnost in čutnost ženske narave. Čeprav je kolekcija poimenovana kot “rožnata usoda” pa v njej ne najdemo klišejskih cvetličnih potiskov. Cvetovi rož so prisotni le v obliki nakita, ki pa kolekcijo povzdigne na novo, višjo raven.

Maja Štamol se to sezono torej drži preproste črnine, v kateri glavno vlogo igrajo pliseji in prosojnost. Ravno prav izvirno in hkrati enostavno, da jo bomo zlahka vzljubile.

This slideshow requires JavaScript.

foto: Mimi Antolovič za Elle.si

CLOSE
CLOSE
%d bloggers like this: