Maturantske obleke, ki prezirajo vse klišeje


Čeprav je do srednješolskih zaključnih slovesnosti še kar nekaj časa, pa je januar pravzaprav skrajni čas, da bodoče maturantke razmislijo o svojih pravljičnih oblekah. Čeprav je pohvalno, da se zadnja leta čedalje bolj odmikamo od stereotipa kičastih oblek, ki prej kot na prvo stopničko na poti k odraslosti spominjajo na kostume iz Studia 54, pa ne moremo mimo dejstva, da se mlade damice pri izbiri maturantske obleke vse prevečkrat ozirajo na trenutne trende in ne na dober okus. Prav tako kot pri izbiri poročne obleke, priporočamo pravi odmerek klasike in hkrati mladosti, saj vendarle gre za zabaven dogodek.

Sama mogoče nisem ravno najboljši zgled, saj sem se maturantskega plesa udeležila oblečena v kavbojke, roza t-shirt in kot da to še ni dovolj, še z roza lasmi. Vendar če bi se danes odločala ponovno, bi bil moj styling povsem enak, morda bi dodala le črn suknjič in superge zamenjala s klasičnimi salonarji. Nauk te zgodbe leži predvsem v dejstvu, da je 15 let po tem jeans še vedno (če ne celo bolj) moden kot takrat, prav tako t-shirti, da o barvastem trendu las sploh ne zgubljam besed.

Pri izbiri maturantske obleke zato vedno upoštevaj svoj stil, pa naj bo ta darkerski, hipijevski ali športno eleganten. Prava formula za odličen videz, na katerega boš ponosna tudi na 10. obletnici mature, je: klasika +  kanček svojega stila = popolna maturantska obleka. Če združiš ti dve stvari, tudi ni strahu, da se ne bi počutila udobno in samozavestno. To pa je pogoj, če želiš preplesati celo noč in verjamemo, da si jo želiš!

Krila ne bi oblekla niti za milijon evrov? Ni problema! Kombinezoni so danes prav tako elegantni, pa še kanček drznosti dodajo. Si po duši upornica? Svoji elegantni obleki (kratki ali dolgi) dodaj usnjeno jakno. Naveličana dolgočasnih oblek? Poskusi kombinacijo nabranega krila in crop topa. Nisi vešča hoje v visokih petkah? V čevljih s platformo ali polno peto boš lahko plesala celo noč! Se v ženstveni obleki enostavno ne počutiš ti? Zakaj ne bi sledila trendu premnogih zvezdnic, kot sta Angelina Jolie in Rihanna, ki rade presenetijo v smokingu! Možnosti za izbiro samosvoje maturantske obleke je neskončno, samo zaupaj svojemu okusu in se ne oziraj na to, kaj bodo oblekle tvoje sošolke.

Za inspiracijo smo pripravili nekaj stylingov, ki so alternativa klasične maturantske obleke…maturantske-obleke

Obleka Monsoon, jakna Viparo, salonarji Steve Madden, zapestnica Jeweliq, torbica Michael Kors

smoking-matura

Hlače Reiss, peplum top Sportmax, prstani Aldo, blazer John Lewis, salonarji Rivr Island, ogrlica BCBG

maturantska-obleka-krilo-top-suknjic

Blazer River Island, torbica Lacambra, zapestnica H&M, prstan Maurices, sandali Nelly, krilo Chicwish, crop top Forever New

maturantske-obleke-kombinezon

Kombinezon MaxMara, jakna iz umetnega krzna Nelly, uhani Panacea, torbica J.Crew, sandali Novo Shoes

foto: flickr in polyvore 

CLOSE
CLOSE
%d bloggers like this: