Nega obraza pozimi: maske iz naravnih sestavin


Hladno vreme je lahko zelo ostro na naši občutljivi koži in januar je zagotovo pravi čas, da začnemo z rutino za nego kože, ki poskrbi za njeno zaščito. Vendar pa ima vsakdo povsem drugačno kožo in za marsikoga običajni trgovski izdelki niso neprimerni – tudi kadar so ti višjega cenovnega razreda. Toda ze vse obstaja rešitev! Nič ni bolj hranljivega za vašo kožo od naravnih sestavin, ki jih lahko najdete kar v vašem hladilniku.

Maska iz ovsene kaše in čebulnega pireja proti aknam
Skoraj vsaka kuhinja ima dve sestavini, ki pomagata pri zdravljenju aknaste kože: ovseno kašo in čebulo. Ovsena kaša pomaga zamašiti pore, medtem ko čebula deluje protivnetno ter pomaga zdraviti brazgotine. Izkoristite vaše ostanke ovsa z receptom, ki združuje čebulo, mineralno vodo in – če hočete masko s še večjim učinkom – nekaj sladkega medu.

Maska iz limone in jogurta, ki očisti sledi aken
Veliko izdelkov za čiščenje kože vsebujejo hidrokinon, kateri ubija melanin – posledica je odstranjevanje barve kože – če se absorbira v velikih odmerkih v daljšem časovnem obdobju lahko potencialno pripelje tudi do zastrupitve z živim srebrom. Limona in grški jogurt poskrbita za nevsiljivo zdravljenje. Uporabite masko za zdravljenje posameznih razbarvanih območij ali na celotnem obraz za polni učinek.Piling iz jogurta
Za najbolj naraven obrazni piling uporabite kombinacijo pivskega kvasa, jogurta, mandljeve moke in Manuka medu (znan je po svojih naravnih zdravilnih lastnosti). Maska bo spodbudila prekrvavitev obraza ter poskrbela za gladko kožo.

Maska iz gline in jajc za globinsko čiščenje obraza
Kožo lahko zaščitimo pred soncem, zrakom in vetrom s to naravno učinkovito masko. Naredite mešanico iz bele gline, kamiličnega olja, koruzne moke in beljaka, ter poskrbite da bo koža vsaj enkrat tedensko globinsko očiščena.

Tonik iz jabolčnega kisa in Aspirina za svetlečo kožo
Nimate veliko glavobolov? Potem lahko uporabite tistih nekaj aspirinov, ki ležijo okoli, jih zmešate z jabolčnim kisom in vodo, ter tako pripravite tonik, ki mehča in gladi kožo. Mešanico lahko pripravite za cel mesec, ter tako poskrbite da so hrapava, suha koža in razširjene pore pod nadzorom.

foto: SplitShire

%d bloggers like this: