Sabina Špilak: Brezčasna estetika


Njene kreacije sem prvič opazila prav na Slovenskem modnem blogu in radovednost mi ni dala miru, želela sem jih od blizu potipati in seveda, kakšno tudi posvojiti. Ko sva končno uskladili urnik in so se moji prsti lahko sprehodili med monokromatskimi barvami, asimetrijo in perfektnim krojenjem, je navdušenje le še raslo. Estetika, ki mi je pisana na kožo.

Sabina Špilak je mlada modna oblikovalka, ki trenutno živi v Ljubljani, vendar že kuje načrte o odhodu v tujino, takoj ko dokonča študij. Zanimanje za modo je odkrila že zelo zgodaj in se tako odločila za izobraževanje na Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo, smer modni oblikovalec. Po končani srednji šoli je študij nadaljevala na Naravoslovni tehnični fakulteti, v smeri grafičnega oblikovanja, tega pa je že prav kmalu zamenjala za študij modnega oblikovanja na Fakulteti za dizajn. Trenutno zaključuje šolanje in diplomo, katera bo vsebovala tudi konceptualno modno kolekcijo. Kreacije Sabine Špilak so se sprehodile po mnogih modnih revijah, sodelovala pa je tudi na delavnicah v sklopu Ljubljanskega Fashion Weeka, kot so oblikovanje modnega videa, oblikovanje nakita z Britansko oblikovalko Jane Bowler ter ilustratorko Masho Karpushino.

Sabina Spilak Brezcasna estetika-modna oblikovalka (3)

 

Oblikovalko privlačijo različne minimalistične forme in detajli, kateri te enostavne oblike transformirajo v oblačilo z dodano vrednostjo. Navdih za oblikovanje črpa iz osebnega življenja in izkušenj, predvsem pa se posveča strukturi materiala, ter preoblikovanju krojev v neko novo konstrukcijo. Silhuete, ki jih oblikuje Sabina Špilak, so velikokrat ohlapne ali pa črpajo svoj navdih iz arhitekture in kiparstva. Njeni kosi tako postanejo brezčasni, vzljubijo pa jih predvsem dame, katere premišljeno gradijo svojo garderobo in jim ni mar za hitro minljive modne trende.

Sabina Špilak trenutno vso energijo posveča ustanovitvi lastne blagovne znamke, v prihodnje pa si želi čim bolje prodreti na domači in tuji trg. Njeno delo lahko spremljamo na Facebook in Instagram profilu.Sabina Spilak Brezcasna estetika-modna oblikovalka (4)Sabina Spilak Brezcasna estetika-modna oblikovalka (5)Sabina Spilak Brezcasna estetika-modna oblikovalka 1Sabina Spilak Brezcasna estetika-modna oblikovalka (9)Sabina Spilak Brezcasna estetika-modna oblikovalka (7)Sabina Spilak Brezcasna estetika-modna oblikovalka (6)

 

foto: arhiv oblikovalke in Nenad Nenadić za runninginmyheels.com

CLOSE
CLOSE
%d bloggers like this: