Poročne obleke in vse kar moraš o njih vedeti preden rečeš “DA”


Datum rezerviran, lokacija izbrana, priče pripravljene. Če si bosta letos obljubila večno zvestobo, je sedaj skrajni čas, da zbereš svoje družice in v slogu resničnostnih oddaj rečeš “ja” svoji obleki. Ker gre za najpomembnejši in hkrati najlepši dan v tvojem življenju, je izbor poročne obleke eden najpomembnejših opravil, ki bo zaznamoval celotno slovesnost. Vse se namreč vrti okrog žareče neveste.

Odločitve, ki bodo olajšale izbor poročne obleke

Verjetno si do sedaj prelistala že zajeten kup poročnih revij, obiskala vsaj 3 sejme in pogledala vseh 6 sezon oddaje “Say yes to the dress”, pa se kljub temu nikakor ne moreš odločiti za stil in silhueto, ki te bosta ta dan spremenila v pravo princesko. Preden rezerviraš svoj termin v poročnem salonu ali se odločiš za nakup poročne obleke kar na spletu, je prav, da premisliš o nekaj ključnih stvareh, ki bodo znatno olajšale izbor obleke v kateri boš zasijala ta dan.

1. Lokacija. Premisli kakšna obleka je primerna glede na lokacijo svečanega dogodka. Če se bo zabava odvijala na vrtu, je smiselno razmisliti o kratki obleki, saj bi z dolgo obleko ali vlečko hitro pokosila zelenico.

2. Letni čas. Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da vse poročne obleke niso primerne za vsak letni čas. Ne gre le za dolžino ali količino blaga, sintetični materiali in žgoče poletno sonce ne bodo dobro vplivali na tvoje počutje, med tem ko lahko tanka čipka in prve snežinke poskrbijo za ozebline. To pa ni lep spomin na poročni dan.

kratke porocne obleke

Kratke poročne obleke so primerne predvsem za vrtne poroke

3. Manevriranje. Najbolj me zaboli srce, ko vidim čudovito nevesto, ki zaradi pretesne/prekratke/predolge poročne obleke komaj primaršira do oltarja. Seveda naj bo obleka lepa, a tudi dovolj udobna, da boš v njej lahko brez nerodnih pripetljajev preživela dobršen del dneva. Ko obleko preizkušaš zato v njej preživi čim več časa, sprehodi se po salonu in ne pozabi se vsesti na stol, da izveš kako se obleka obnaša.

4. Atibuti. Imaš čudovite noge ali popoln dekolte? Poudari ga tudi na svoj poročni dan. Pri izboru poročne obleke razmisli kateri so tisti deli telesa, ki morda niso vir tvoje samozavesti in bi jih rada zakrila in kateri tisti, ki jih želiš izpostaviti. V mislih imej le, da preveč kože ni okusno razkazovati, sploh če se poročaš v cerkvi.

5. Kvaliteta. Obstaja dober razlog zakaj je izposoja poročne obleke v salonu 700€ in zakaj identična obleka v spletni trgovini stane 6x manj. Ker obleki niti slučajno nista identični! Kvaliteta je občutno slabša, izdelava in material pa mnogokrat cenena. Če bi rada privarčevala na račun glavne zvezde dogodka, predlagamo da obleko na spletu naročiš več kot pol leta pred poroko. Tako lahko v primeru razočaranja nad nakupom še vedno pravočasno urgiraš in najdeš svojo sanjsko obleko.Rustikalne poročne obleke so nov trend

Rustikalne poročne obleke so nov trend

Poročne obleke za modne neveste

Vse logistične in tehnične podrobnosti svoje poročne obleke imaš v malem prstu, sedaj pa pride še najpomembnejša odločitev – kakšna nevesta želiš biti? Boš princeska za en dan, romantična, vintage ali modno ozaveščena nevesta? Modne smernice, ki se sicer v poročni industriji premikajo zelo počasi, narekujejo klasične silhuete, preproste dekorativne olepšave in stile, ki se spogledujejo s preteklostjo. Za razliko od nekdanjega prepričanja, da morajo biti poročne obleke kar se da razkošne, sedaj prevladuje mnenje, da je ta lahko prav tako čudovita v veliko bolj skromni obliki. Poroka ni več stvar statusa, temveč okusa.

1. Rustikalne poročne obleke. Trenutno so zelo popularne vrtne poroke, kjer je dekoracija rustikalna, obleka pa se zgleduje po vintage stilih. To so največkrat kratke, ljubke koktejl obleke, katerim družbo delajo barviti čevlji, opazili pa smo tudi trend “Conversk”. Vrtna poroka je priložnost, da si pri izboru poročne obleke manj konzervativna in bolj svobodna.

2. Klasične poročne obleke. Klasiko si lahko razlagamo na različne načine, ko gre za poročne obleke pa mislimo predvsem na tiste silhuete, ki bodo tudi ob vajini 50. obletnici delovale šik in moderno. Aristokratinje imajo klasiko v malem prstu, zato se zgleduj po poročnih oblekah vojvodinje Kate Middleton ter čutne Grace Kelly. Svetleči materiali, draperije, volančki in pentlje že dolgo niso sinonim za eleganco.

Grace Kelly kot navdih za klasične poročne obleke

Grace Kelly kot navdih za klasične poročne obleke

3. Alternativne poročne obleke. Nobenega zakona ni, ki narekuj, da moraš na svoj poročni dan nositi tradicionalno belo obleko. Če si bolj drzne narave lahko namesto poročne obleke izbereš hlačni kostim, zapeljivo večerno obleko v barvi šampanjca ali pa h klasični obleki kombiniraš usnjeno jakno.

Poročni dan je le vajin, zato ne pozabi preprostega dejstva, da boš najlepša nevesta takrat, ko se boš v poročni obleki počutila kot najboljša verzija sebe.

Za nasvete o izbiri poročnega make up-a in make up artista pa preberi članek: “Poročni make up in vse kar morate vedeti o ličenju na ta pomemben dan.”

foto: Laura Loveday, Pixabay, Lianne Nichols

CLOSE
CLOSE
%d bloggers like this: