LJFW: Kick by Olimpija, Ana Jelinič & JSP


Na predzadnji modni reviji Ljubljanskega tedna mode so se po pisti sprehodile kreacije študentov NTF pod znamko Kick by Olimpija, Ane Jelinič in dueta Jelene in Svetlane Proković, ki ustvarjata pod imenom JSP. Kot smo na finalnem dnevu že vajeni, so nas oblikovalci razvajali s svojevrstno modo.

ljfw-kick-by-olimpija-ana-jelinic-jsp-low

Kick by Olimpija
Mladi študentje NTF so dokazali, da neizkušenost ni ovira, ko gre za izdelavo dovršene športne kolekcije. Ta je rezultat polletnega dela v okviru študijskega procesa, med katerim so oblikovali vzorce, oblačila in modne dodatke za nogometni klub Olimpija. Med njimi so tako elegantna oblačila za protokolarne slovesnosti, kot tudi šprtni dresi in oblačila za aktivno preživljanje prostega časa. Vsi kosi so sodobni, delujejo udobno in mladostno, kot se za športni klub tudi spodobi.This slideshow requires JavaScript.

Ana Jelinič
Sveža, lahkotna, trendi in nosljiva – enostavno čudovita kolekcija Ane Jelinič. Zlati ananas potiski delujejo zelo hip in mladostno, kroji lahkotno padajo in ustvarjajo sofisticirane naborke in drapure. Rumena je sveža poživitev kolekcije, med tem ko bela in črna kraljujeta. Prav vsak kos posebej je dober dizajnerski primerek, ki bi ga z veseljem obesila tudi v svojo omaro. Stiliranje je preprosto in ne odvrne pozornosti od oblačil, torbe pa so tudi same zase odličen modni dodatek.

This slideshow requires JavaScript.

JSP
Jelena in Svetlana Proković sta za jesen in zimo 2015 oblikovali tribal bojevniško kolekcijo v čudovitih odtenkih bordo rdeče, polnočno modre in črne. Kot smo že vajeni, sta oblikovali celotite stylinge, od kovinskih pasov pa do uhanov iz barvitih las. Pleteni puloverji, svilnata krila, krzneni mufi, detajli iz perja in kovinskih ploščic, luskaste teksture in ogrlice iz tubic – njuna ženska je poglavarka modnega plemena. Stiliranje me sicer nekoliko spominja na mojstra okraševanja Manish Aroro, a kjub temu je v kolekciji dovolj značilnosti znamke JSP, da deluje povsem unikatno.

This slideshow requires JavaScript.

foto: Aleš Jenko

CLOSE
CLOSE
%d bloggers like this: