Nega obraza z ultrazvočnim čistilcem kože


Koža je naš največji organ in prav je, da smo zanj skrbni, še posebej ko gre za kožo na obrazu. Ta je najbolj podvržena zunanjim vplivom in je tudi prva kjer opazimo nezaželene spremembe, kot so mozoljčki ali prve gubice. Nega obraza je zato nekaj, o čemer bi se morali podučiti vsi in navodila strokovnjakov tudi upoštevati. Če je za preventivo nekoliko prepozno, pa je v zadnjih letih kozmetična industrija tako zelo napredovala, da je nega kože zelo efektivna tudi, ko gre za različne kurativne tretmaje. V kozmetičnem salonu Neguj.se smo preverili ponudbo in bili popolnoma navdušeni nad ultrazvočnim čistilcem kože (ultrasonic).

In kaj je Ultrasonic?

Ultrasonic terapija sicer ni novost v kozmetični industriji, toda med splošno populacijo je to še precej nepoznan postopek. Gre za nego obraza s posebno kovinsko ploščico, ki oddaja ultrazvočne vibracije ter tako odstranjuje nečistoče, odmrlo kožo, ogrce in akne.

Rezultat je povečana prekrvavitev tkiva ter hitrejša regeneracija kože. Uporaba ultrazvočnega čistilca (ultrasonic terapije) se še posebej priporoča mladim, ki imajo težave z aknami ter proti nezaželenim gubicam, ko te nastopijo.

Prav tako pa je nega obraza z ultrazvočnim čistilcem primerna za vse, ki imajo suho kožo.

Med pozitivne lastnosti terapije spadajo tudi boljša prekrvavitev, globinsko vlaženje kože ter pospeševanje proizvodnje kolagena in elastina. Sam postopek terapije je izredno preprost in neboleč in nega obraza tako prijetna.

Aparat za ultrazvočni piling s pomočjo vibracij visokih frekvenc izloča nečistoče, katere se nahajajo globoko v kožnih porah. Hkrati vibracije povzročijo nihanje mehkih tkiv, ki jih segrejejo, kar je še dodatno uporabno za rehabilitacijske namene.

Kozmeticna nega obraza z ultrasonic terapijo

Kozmetična nega obraza z ultrazvočno terapijo

Končno nega obraza brez bolečin

Učinek ultrasonica pri negi obraza je tako dvojni: mikromasaža pripomore k raztezanju tkiva in posledično se zmanjša vidnost gubic, pospešuje se prekrvavitev, istočasno pa se izboljša preskrbljenost celic s kisikom, poveča se prepustnost celičnih membran, ki so vse posledica trenja med molekulami.

Nega obraza s terapijo ultrasonic je idealna alternativa za odstranjevanje nadležnih aken in ogrcev, ki ne povzroča poškodb in bolečin.Nega obraza z ultrasonic terapijo se uspešno spopada z aknami

Na povabilo gospe Danijele Cerovak, lastnice kozmetičnega salona Neguj.se, sem ultrasonic terapijo preizkusila tudi sama. Ker imam dolgoletne težave z aknasto kožo, ki je povrhu tega še suha, sem imela pred terapijo velika pričakovanja. Naj povem, sam postopek je zelo sproščujoč, kar mi je v norem delavnem tednu vsekakor dobro delo. Po kratkem sprostilnem ritualu sva pričele z nego obraza. Gospa Danijela je površinsko očistila moj obraz, si pozorno ogledala poškodbe in stanje kože ter določila kako bo terapija potekala.

Sledil je nanos gela s salicilno kislino (beta hidroksi kislino – BHA) za odlično odmaševanje globokih por. S pomočjo pare je še dodatno odprla pore na obrazu ter tako kožo pripravila na poseg. Nato je z ultrazvočnim čistilcem (ultrasonic), ki rahklo vibrira očistila mojo kožo.

kozmeticni-salon-v-ljubljani-neguj-se

Nanos maske za hitrejšo regeneracijo kože

Sprva je bil zame občutek nekoliko nenavaden in rahlo boleč (sploh če so mozoljčki sveži in globoko pod kožo), kmalu pa sem se novega občutka navadila. Sam postopek daje občutek rahlega praskanja povrhnjice, ampak to je samo moj občutek.

Ultrasonic je končan dokaj hitro (15min), nato sledi nega obraza in postopek regeneracije kože. Sprva je gospa Danijela na razdražene mozolje nanesla gel s salicilno kislino, ki imajo istočasno tudi pomirjujoče delovanje, nato pa še masko za obnavljanje in pomiritev kože. Da se pospeši postopek obnavljanja, je hkrati z masko uporabila tudi ultrazvočno sondo s katero je krožila po mojem obrazu in ga tako rahlo masirala za še boljši učinek maske.

Občutek je zelo prijeten in v kombinaciji s sproščujočo glasbo te resnično pomiri. Masko je nato očistila z obraza in nanesla tonik ter zaščitni sloj kreme, s tem pa je nega obraza z ultrazvočno terapijo tudi zaključena.

Koža po ultrazvočni terapiji izgleda čista, nahranjena in bolj napeta. Na otip je koža bolj gladka in občutek definitivno dober.

Terapijo priporočam vsem, ki imajo težave z aknami ali se želijo znebiti nadležnih ogrcev, kot tudi vsem, ki bi radi zmanjšali vidnost gubic.

Ker je postopek dobro ponoviti vsakih 30 dni, sem se naročila na nov termin, načrtujem pa tudi nakup gela s salicilno kislino, ki je v boju proti aknam resnično učinkovit.

Kozmetični salon Neguj.se, Danijela Cerovak s.p.
Tacenska 108
1000 Ljubljana-Brod

gsm: 031 406 338
w: www.neguj.se
e: danijela@neguj.se
f: www.fb.com/negujse
t: www.twitter.com/DanijelaCerovak

Sponzorirana vsebina

CLOSE
CLOSE
%d bloggers like this: