Usnjene jakne – vsestranski kos tudi pozimi


Usnjene jakne so eden tistih kosov, ki v trenutku dodajo nekaj drznosti, pa naj bo oprava še tako nedolžno romantična. Še posebej kadar gre za stil motorističnih jaken, kadar vsebujejo zadrge, nete in druge kovinske dodatke. Hkrati kontrastno sodelujejo z nežnimi stili ali pa so pika na i takrat, ko izberemo nekoliko bolj darkerski videz. Dejstvo je, da so usnjene jakne vsestranske, zato jih obožujemo! Pa naj gre za pravo usnje ali imitacijo le tega.

Čeprav so usnjene jakne že kar nekaj sezon stalnica oblikovalskih kolekcij in trend napovednikov, nič ne kaže na to, da se bodo kaj kmalu poslovile. Ta del oblačila, ki smo ga posvojile od uporniških rokerjev in motorističnih klubov je namreč zaradi svoje oblike in vsestranske uporabe čedalje bolj priljubljen. Investicija v nekoliko dražji kos ni slaba odločitev, saj se stili bolj ali manj držijo istih smernic, zato ni skrbi, da bi ta že naslednjo sezono postal modni faux pas.

Poleg klasične črne jakne v motorističnem stilu so modne piste in strani revij preplavile še usnjene jakne živih in pastelnih barv, kot sta sinje modra in neonsko pink. Če se zgledujemo po Jeremy Scottu in znamki Moschino pa gremo lahko še dlje, v metalične odtenke srebrne in zlate. Da bi se pohvalile z novo usnjeno jakno pa nam ni potrebno čakati na pomlad, brez skrbi jih lahko nosimo tudi v hladnejšem delu leta. Namesto da jih uporabimo kot vrhnje oblačilo, so usnjene jakne dobro nadomestilo za suknjič in jih lahko slojimo tudi pod debelejši plašč. Predlagamo jakno z draperijo v imitaciji usnja, ki je dober par s krznenim plaščem. Iz umetnega krzna seveda!

Pregledali smo spletne trgovine in izbrali 6 usnjenih jaken, ki se jih ne bi branila nobena fešonista!usnjena jakna - modni trend - trendi usnjene jakne

1. Motoristična kratka jakna, Nelly 61€
2. Usnjena jakna American Retro, Coggles 204.10€
3. Usnjena jakna s flisom, Black Five 76€
4. Biker usnjena jakna z ombre efektom, MuuBaa 335€
5. Drapirana jakna v videzu usnja, Chicwish 53€
6. Motoristična jakna v videzu usnja, Forever New 86€

foto: Haylee in Polyvore

CLOSE
CLOSE
%d bloggers like this: